Blogi

Varoitus tietojenkalasteluviestien leviämisestä

17.10.2019

Viestintätoimisto VCA Oy on ollut tietojenkalasteluyrityksen kohteena ja nimissämme on onnistuttu lähettämään tietojenkalasteluviestejä eteenpäin. Logien perusteella pilvipalveluissamme tai muualla olevia tiedostoja tai niissä olevia tietoja ei ole päätynyt vääriin käsiin ja nopealla reagoinnillamme tietoturvakumppanimme avulla kalasteluyritykseen liittyneet tiedostot saatiin nopeasti poistettua ja tilin salasana vaihdettua.

 

Yleensä kalastelijoiden tavoitteena on lähettää haltuun saamiensa tunnusten kautta kalasteluviestejä ja roskapostia edelleen tunnuksen omalle sähköpostiosoitelistalle.

 

Miten toimia?

 

Jos epäilet saamasi viestin aitoutta, voit tarkistaa viestin lähettäjän ja viestissä olevan linkin osoitteen viemällä kursorin osoitteen tai linkin päälle. Oikea osoite ilmestyy tällöin ikkunan alaosaan. Jos hyperlinkin näkyvä osa ja taustalla oleva linkki ovat eri, se on todennäköisemmin huijausta. Jos viestissä on huonoa kieltä, se on todennäköisemmin huijausta.

 

Jos saat kalasteluviestin, poista se tai sulje viesti ilman, että klikkaat siinä olevia linkkejä. Joskus huijaussähköpostin tunnistaminen oikeasta on haastavaa ja viestin oikeellisuuden saa selville vain esimerkiksi soittamalla viestin lähettäjälle.

 

Jos tulet huijatuksi ja olet esimerkiksi antanut huijaussivustolle Office-tunnuksesi salasanoineen, ota välittömästi yhteyttä esimerkiksi omaan ICT-tukeen/tietoturvayksikköön organisaatiosi ohjeiden mukaan!

 

Kyberturvallisuuskeskus on julkaissut tammikuussa 2019 artikkelin Office 365 -huijauksesta. Artikkelissa on myös ohjeita, joiden avulla ongelmia pystyy ehkäisemään.

Please reload

Hyvä asiakassuhde vaatii enemmän kuin viestinnän osaamisen

4.3.2019

1/3
Please reload

Viimeisimmät uutiset
Please reload

Archive
Please reload

© Viestintätoimisto VCA Oy

info@vca.fi   |   Punavuorenkatu 2 A 3, 00120 Helsinki   |   Rekisteriseloste

  • Facebook Basic Black
  • Black LinkedIn Icon